lördag 25 februari 2012

Ja, varför inte David?

Inte för att vara taskig, men det kanske inte var en så dum idé av hovets informationsavdelning att det nyfödda kungliga barnet skulle få David som ett av sina namn. Snarare var väl namnförslaget ganska "i tiden"? Jag menar - med det nya queera könsbegrepp som alla utom jag och Sverigedemokraterna tycks applådera vet vi ju faktiskt inte än om den s.k. prinsessan Estelle Bernadotte är flicka eller pojke. Det måste hen ju, oavsett kroppsbyggnad, själv få komma fram till genom att under kommande år "känna efter" vilken identitet som passar henom bäst.

Att kronprinsessan Victoria nu fött barn gör henom f.ö. inte automatiskt till mamma. I alla fall inte enligt de nya queera könsbegrepp som alla utom jag och Sverigedemokraterna tycks applådera. Hen kan ju i princip - enligt det nya tänkesättet - tänkas vara en pappa som är född i fel kropp. Men eftersom hen i så fall inte tycks ha upptäckt det själv kan man väl anta att hen bör fortsätta betraktas som kvinna och prinsessa.

Givetvis applåderar jag hur som helst att de gamla klassiska könsbegreppen fortfarande tycks komma till heders åtminstone i kungliga kretsar (och de nya queerbegreppen är ju faktiskt inte klubbade av riksdagen än). Det torde minska risken för könsidentitetsstörningar i slott och koja, särskilt som barnet ju, positivt nog, förväntas kunna bli statschef utan att behöva visa upp någon särskild grad av "manlighet" eller "kvinnlighet".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar