tisdag 21 februari 2012

Lars Adaktusson om flipp-flopperiet

Den av somliga i höstas föreslagne partiledaren för KD Lars Adaktusson - som dock avböjde kandidatur - sätter fingret på något väsentligt i sin gästkrönika i Dagen. De nya queerdoktrinerna om barnafödande män et c. slår extra hårt mot KD som har familjepolitiken och något slags sunt förnuft hos "verklighetens folk" som profilering.

3 kommentarer:

  1. Jag tycker hela högerflirten som pågått sedan namnbytet till Kristdemokraterna är beklämmande och har för länge sedan suddat ut, inte bara profilen, men alla konturer hos gamla kds.

    SvaraRadera
  2. Jo, jag håller med dej om att den lite väl reservationslösa "borgerligheten" har skadat den sociala profilen från Maj-Lis Palos tid. Men det som hänt - och inte hänt - med KD under Hägglunds tid är nog faktiskt mer graverande och svårförklarligt än det som hände under 90-talet. Även om Alf Svensson inte kommer undan sin del av ansvaret.

    SvaraRadera
  3. Den radikala fördelningspolitiken i urkristen anda är ju helt utplånad nu utom hos någon envis laestadian-KDare i Kuttainen, det var den stora helomvändningen sedan har de bara fortsatt utför.Alf Svensson ville ha Göran Hägglund och ingen annan. Min mamma, som minns Maj-Lis Palo väl-de umgicks, ogillar Alf Svensson och hans val av kronprins gör inte saken bättre.

    SvaraRadera