lördag 18 februari 2012

Queerrevolutionen ger Sverigedemokraterna smashläge

Just nu börjar Lars Leijonborg (ordförande i MittMedia) sitt anförande om opinionsbildning på hotell Söder H i Söderhamn. Tyvärr har jag inte möjlighet att lyssna (min fru jobbar och jag är hemma med barnen), men det hade varit mycket intressant att, nu när vi t.o.m. fått KD att svänga!, höra vad Leijonborg tror om våra möjligheter att inför väljarna försvara följande mycket märkliga tes:

FOLK KAN VARA FÄDER TILL BARNEN DE FÖDER. ATT FÖRNEKA DETTA INNEBÄR NÄRMAST FASCISTOIDA KRAV PÅ TVÅNGSSTERILISERINGAR.

Medan Sverigedemokraterna - ensamma i riksdagen! - bara behöver säga följande:

DEN SOM FÖDER SITT BARN ÄR PER DEFINITION BARNETS MOR, ALDRIG DESS FAR. OCH ATT KONSTATERA DETTA ENKLA FAKTUM INNEBÄR INTE NÅGRA KRAV PÅ TVÅNGSSTERILISERINGAR.

Under FP:s tid i alliansregeringen har det blivit så att vi först inte längre skulle få ha ett särskilt begrepp för förbundet mellan man och kvinna och sedan att vi inte längre skulle få ha ett särskilt begrepp för män och pappor (eftersom även barnaföderskor ska få registreras som sådana). Underliggande queer-teser är då att det inte finns någon särskild vits med att ha en mamma och (följdriktigt nog) att även män kan föda barn. Båda gångerna har FP varit drivande, och båda gångerna med hänvisning till allas lika värde och något slags "självklarhet" utifrån liberal ideologi. Partivänner som (liksom jag) haft avvikande åsikter i denna fråga har inte behandlats med den värdighet som t.ex. de partivänner som (liksom jag) haft avvikande åsikter om kärnkraften. Vi har beskrivits som homofober och/eller anhängare av tvångssteriliseringar.


Min tuffa flicka Hanna, 9 år, som gärna leker med killar, ska nu i skolan - som FP har övergripande ansvar för! - få lära sej att även killar kan föda barn. Hon ska inte tro att hon är tjej bara för att hon har snippa, ja, inte ens om hon föder barn kan man säkert veta att hon är en tjej och en mamma!

Jag hörde visserligen en entusiastisk LUF:are på torget i Karlstad vid landsmötet i oktober, som ivrigt talade om att man nog snart skulle kunna befrukta sej själv! Men vi är väl inte där riktigt än?


Så går då smashbollen till Jimmie Åkesson. Läge för att partiet fördubblas för tredje valet i rad 2014?

4 kommentarer:

 1. Inte om vi börjar tala om SDs enda riktigt stora fråga, migrationspolitiken, på riktigt. Jag vill tro att svenskar är mer barmhärtiga än så. Många fattar inte hur hjärtlöst vi behandlar asylsökande i dag och hur få vi tar emot jämfört med exempelvis Pakistan, Kenya eller Tanzania. Jag tror ingen ser queer-frågor som en valfråga. För FPs del är nog skolan en riktigt stor fråga. Plånboken styr nog också rätt mycket. Jag hoppas ändå att SD ska tappa initiativet i migrationspolitiken, då åker de ur.

  SvaraRadera
 2. Enligt Björklunds stabschef är det tre gånger fler svenskar än de som röstade på SD som anser att SD har den bästa migrationspolitiken.

  Nä, om inte SD (mot förmodan) tar upp queerfrågan blir den ingen valfråga 2014. Folk vet ju knappt vad queer betyder. Men vänta bara när barnen kommer hem och berättar att deras lärare sagt att även en del killar kan föda barn. Att det där med snopp och snippa inte längre gäller. Då jä... jag menar: då gäller det att behärska sitt milda vansinne och sedan gå och prata med läraren. Och med journalisterna. Innan SD gör det.

  För nu handlar det inte längre bara om symboliskt stöd till en utsatt grupp. Det handlar om att med berått mod riskera osäkra ungdomars könsidentitet. (En f.d. ordförande i Schizofreniförbundet gav mej sitt stöd i onsdags). Och säger vi inte ifrån på skarpen nu kommer de politiska partierna nu att kunna genomdriva Queerrevolution steg 2 även i kyrkan.

  SvaraRadera
 3. Vilket tydligen redan är på G, se http://www.dn.se/debatt/jag-har-sjalv-andrat-asikt-om-steriliseringarna

  Så fort var det gjort.

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas Björklund har fel, men 15 % innebär ändå att 85 % inte håller med. Alla jag möter byter dock åsikt när de får veta fakta i stället för SDs ondskefulla retorik.

  SvaraRadera