lördag 2 mars 2013

Kris i regeringsfrågan när SD är dubbelt så stort som FP

Det är helt enkelt förfärligt. Sverigedemokraterna gör en toppnotering på över 10% i opinionen, medan Folkpartiet liberalerna backar 2 procentenheter (30%!) och landar på strax över 5% av de tillfrågade. Och alldeles bortsett från att det är bedrövligt i sej, lär valrörelsen 2014 därmed få ägnas en del åt regeringsfrågan - utifrån perspektivet att en stark regering (som naturligtvis inte inkluderar SD) blir mycket svår att bilda om det här opinionsläget håller sej, samtidigt som det ser illa ut - och lär spä på Sverigedemokraternas framgångar - om vilka oheliga allianser som helst bildas för att till varje pris hålla Sverigedemokraterna utanför regeringstaburetterna.

Och då har ändå inte könsbegreppsbomben briserat i allmänna opinionen än: nämligen den att Folkpartiet liberalerna inte - som Sverigedemokraterna och de flesta självständigt tänkande människor - tror att vi alla är födda av kvinnor/mammor. Att Folkpartiet liberalerna tvärtom varit pådrivande för att alla riksdagspartier utom främlingsfientliga Sverigedemokraterna - utifrån en orimlig tolkning av begreppet tvångssterilisering - ska omfatta den ultimata queerideologin och bekräfta den i en riksdagsomröstning som planeras till den 1 juli 2013: att även män kan föda barn. 
Köttben åt SD, även om journalistiken fortfarande inte gjort sin plikt, utan faktiskt - med anslutning till dumretoriken om tvångssteriliseringar - medverkat till att hålla folk i okunnighet om vad saken verkligen gäller. Jag inte bara reserverar mej - jag tillåter mej att protestera mot just den här punkten i Folkpartiets "moderna" ideologi. Den lägger krokben för vårt eget jämställdhetsarbete (hur ska det drivas och utvärderas om vi är oense om själva könsbegreppen?) och misskrediterar t.o.m. de vettiga delarna i vår hbt-politik.
Till det sorgligaste hör att jag inte har något intryck av att särskilt många folkpartister verkligen tror att män kan föda barn och att vi inte allesammans är födda av kvinnor. Queerpolitiken har från många håll och kanter känts som en spekulation i opinion mer än som en uppriktig övertygelse och kamp för människovärdet. Men när Sverigedemokraterna i skolvalet i Bollnäs 2010 fullständigt krossade Folkpartiet bland de unga och nu får dubbla opinionssiffror på riksplanet (i alla åldrar) jämfört med Folkpartiet, ja, då kan vi glömma partitaktisk opportunism och ställa oss samvetsfrågorna: 1) Tror vi på allvar att somliga som föder barn är män? Att somliga som kalvar är tjurar eller att somliga som fölar är hingstar? Och 2) Tror vi på allvar - oavsett inställning i fråga 1) - att alla som förnekar läran om manligt barnafödande vill tvångssterilisera människor?

De som för 10 år sedan - på fullkomligt orimliga grunder - stämplade Folkpartiet som något slags systerparti till Dansk Folkeparti har ett mycket stort ansvar för att det verkliga systerpartiet nu sitter i Sveriges riksdag. Men tyvärr har Folkpartiet liberalerna - genom att ge sej queerideologin i våld - nu ett stort ansvar för att Sverigedemokraterna är det enda riksdagsparti som företräder common sense i könsbegreppsfrågan. Vilket kan få bedrövliga konsekvenser för tilltron till både Folkpartiet, rättsväsendet, journalistiken och det demokratiska systemet ö.h.t. När folk väl inser hur de låtit sej duperas av dem de - hittills - haft ett hyggligt förtroende för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar