fredag 29 april 2016

Dubbla etiska system - men det har vi ju haft länge, Ann!

Det är läskigt med folk som inte vill ta en i hand, det är sant. Det är inte så kul med folk som vill omskära sina små pojkar heller (vore bättre om dom döpte dom tycker vi kristna, medan ateisterna tycker att dop också är ett övergrepp, om än det sätter kortvarigare fysiska spår). Och visst är det bra med gemensamma värderingar. Men har inte Ann Heberlein märkt att vi sedan länge har dubbla etiska system i vårt land?

Vi har ju infört rashygien - erbjudanden om uppspårning och avlivning av individer med Downs syndrom och andra oönskade egenskaper - samtidigt som massor av människor avvisar denna otäckhet och kräver samvetsfrihet för exempelvis barnmorskor.

Och vi har med Ann Heberleins goda minne infört queerläran, d.v.s. avskaffat både begreppet för man-kvinna-förbundet och för respektive man och kvinna (eftersom nu även ett förbund mellan två karlar får kallas äktenskap och en som föder barn får kallas man), trots att massor av människor anser att det finns en specifik vits med man-kvinna-förbundet och med att ha en mamma resp. med att ha en pappa. Särskilt många torde heller inte ha blivit helt övertygade om att det verkligen finns barn som är födda av karlar.

Jag tycker vi ska informera Ann Heberlein om att många av oss sedan länge betraktar Sverige som ett etiskt synnerligen kluvet samhälle. Hon verkar liksom - yrvaken. Och av någon anledning tro att just hennes normer är de rätta.

1 kommentar:

  1. Nu är det ju så att en dam i norra glesbygden visst kan låta bli att bry sig om Yasri Khan och hans islamistiska bröder, men det är flcikorna i Tensta som behöver enkel måttstock i offentligheten. Jag först¨r ärligt talat inet varför du till varje pris måste försvara att invandrade kvinnor ska stå ut med att vara illa behandlade. Varför 'r det så himla viktigt att gräva i andras könsidentitet men sådana som känner sig som kvinnor, tveklöst, ska misshandlas till kropp och själ i Sverige idag eftersom det finns två lagar, två etiska system och bara svenska kvinnor omfattas av svensk lag.

    SvaraRadera