torsdag 14 april 2016

Förstår inte Jonas Gardell vad Jesus gjorde?

Nä, nu måste jag ta Mehmet Kaplan i försvar! Jag har inte koll på karln, han kanske har en massa olämpliga åsikter, olämpliga vänner, olämpliga vadsomhelst, men inte dömer jag ut honom för att han käkar middag med en fascist på en tillställning där alla möjliga "typer" verkar ha varit inbjudna av turkiska köpmannaföreningen (eller vad det nu var)!

Inte ens om han bjudit ut fascisten på tu man hand - det kunde ju lika gärna ha varit för att omvända honom som för att uppmuntra honom i hans förehavanden!

(Att han inte satt vid samma bord och att han inte pratade med fascisten godkänns inte av Expressen, ty de satt bevars vid samma "långbord" där 50-talet inbjudna satt).

Den här "säg-mej-vem-du-äter-med-och-jag-ska-säga-dej-vem-du-är"-attityden är fullkomligt orimlig. Och Jonas Gardell verkar ju inte alls ha fattat poängen med det Jesus gjorde - Jesus godkände i varje fall inte några syndares synder genom att käka med dem. Det var däremot så det uppfattades - då som nu, tydligen.

[Underbart att läsa Birger Schlaugs inlägg i ämnet! Det känns inte som att denne självständigt tänkande man, så ofta kritisk mot sitt eget parti, försvarar Kaplan bara för att denne är miljöpartist]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar