onsdag 27 april 2016

På pricken, Linda och Josefine!

Är vi multitaskande proffs eller bara taskiga föräldrar? Är vi normen eller onormalt tapetfixerade? Linda och Josefine ställer bra frågor - till både kvinnor och män. Normen om två heltider tror jag definitivt kan vara förödande för både relationen, församlingen och - demokratin. Fast varför skulle bara kvinnan dra ner på arbetstiden?

Själv jobbar jag inte heltid längre, men jag kan inte precis påstå att de timmar jag får över helt ägnas till markservice av heltidsarbetande hustru och umgänge med barn. En del går till politik - fast jag missade Byggnadsnämnden igår p.g.a. konfirmandträff om Bibeln - och en del går till psalmbloggar och annat bloggeri (som det här).

Så utmaningen gäller i allra högsta grad även mej själv. Men vi har definitivt ett strukturproblem här som måste diskuteras: är det 6-timmarsdag, vårdnadsbidrag (som inte är något bidrag utan en lön för utfört förskolearbete) eller mer flexibel arbetstid över huvud taget som är lösningen?

1 kommentar:

  1. Alla borde ha kortare arbetstid det vinner alla på. En galen idé om en "naturlig" åttatimmarsuppdelning av dagen ska inte förmörka moderna människor. Där har Marx helt rätt och får nu stöd av arkeologin. Stenåldersmänniskan hade betydligt kortare arbetsdagar än vårt samhälle. OCH vi har råd.

    SvaraRadera