fredag 17 augusti 2007

Den sommar vissa kallar höst

Man får väl acceptera att den skoltermin som tar sin början nu i dagarna har det ödesmättade namnet hösttermin. Den är ju tänkt att pågå ända fram till jul.

Men varför förra veckans marknad här i Bollnäs kallades höstmarknad övergår mitt ringa förstånd! Är inte höstmarknader något som brukar äga rum vid Mikaeli eller däromkring? Till yttermera visso var förra veckan sommarens varmaste fram tills att själva marknaden började - men inte blir det väl höst bara för att temperaturen går under 25-30 grader?

Det är som när Filadelfiaförsamlingen i Barsele hade höstmöten med John Hedlund den fina första augustiveckan 1998. Inte ens i södra Lappland är det tillnärmelsevis höst då.

Ja, det är som om sommaren inte tillåts existera ibland - som om det vore vår fram till midsommar och höst därefter. (Kan det vara postorderfirmornas klädkataloger som spökar? Där blev det ju "autumn" redan i juli). Nej, låt vår korta men underbara sommar få fortsätta kallas sommar och låt badbryggorna stanna i vattnet fram till september åtminstone!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar