torsdag 23 augusti 2007

Minilandsmötet på Bollnäs folkhögskola

Vill bara tacka för den mest inspirerande politiska upplevelsen på flera år (fjolårets valrörelse och -vaka inräknad)! Minilandsmötet på Bollnäs folkhögskola i tisdags kväll var otroligt skojigt, med en ombudspanel på hugget och många ideologiskt laddade diskussionsämnen. Sen var vi nog lagom många för att diskussionen skulle bli öppen och dynamisk - ungefär som en inte alltför stor skolklass. Ombudsman Lena Åberg hade antagligen hoppats på fler, men det här formatet gav oss alla en möjlighet att komma till tals och lyssna in varann. En riktig "peak experience" för mej personligen.

Diskussionsämnen? Ja, bl.a. buggning, visumregler, betyg, biblioteks- och museiavgifter et c. Får säkert anledning att återkomma till några av dem. Särskilt det alltmer lössläppta tjuvlyssnandet tycker jag är mycket intressant att diskutera ur ett integritetsperspektiv.

Tyvärr blev det inte utrymme att ta upp synen på fosterdiagnostik och abort i samband med Downs syndrom, inte mer än i enskilda samtal. Men jag återkommer till den frågan också, absolut. Frågan är väl om jag inte borde ha brutit mot konvenansens regler för att tvinga upp den på dagordningen. Man vill ju inte låta som någon sorts extremist, men frågan - och okunnigheten om vad som faktiskt sker - tycks mej akut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar