onsdag 1 oktober 2008

Svarta dagar för Europas regeringar

Det är inte skoj med börsras och varsel. Men de slår skojigt nog lite olika politiskt, beroende på vilka som har oturen att för tillfället sitta vid makten.

I Spanien och England är det de s.k. socialistiska regeringarna som drabbas medan högerpartierna vädrar morgonluft. I Sverige är det som vanligt en borgerlig regering som får ta sådana här svåra smällar, och socialdemokraterna bereder sej för att återta makten (för gott?). Vanligt folk har än en gång fått bekräftat att socialdemokraterna inte bara skapat den svenska välfärden utan också är de enda som kan förhindra ekonomiska kriser som denna.

Tro de´? Fast onekligen har de skaffat sej en viss regeringsvana - borgarna är ju faktiskt rätt otränade varje gång det beger sej. Ett skäl att införa enpartistat kanske, så får sossarna träna ännu rejälare!

Sen tycker jag att alla som kritiserar den borgerliga regeringen bör besinna förre statsminister Göran Perssons statsmannaord om att vilja brännmärka alla som far omkring och talar illa om vårt vackra land (läs: om regeringen). Närmare Ludvig XIV:s "staten det är jag" kom han väl aldrig? Tänk på statsmannaorden nu och säg så positiva saker ni kan om vårt vackra land och dess fina regering ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar