måndag 3 november 2008

Christer Sturmark och katolske biskopen Arborelius överens om äktenskapet

...eller åtminstone om den juridiska vigselrätten. Tillsammans med baptisternas Karin Wiborn, Missionskyrkans Göran Zettergren och pingstkyrkans Sten-Gunnar Hedin. Ett fantastiskt genombrott! Trots olika värderingar i övrigt har man kunnat enas om en, så vitt jag förstår, mycket bra tillämpning av liberala principer. Ungefär som när Sturmark nyligen skrev en artikel till försvar för nyutnämnde lundarektorn tillsammans med Evangeliska Frikyrkans ordförande Stefan Swärd. Sånt gillar jag som folkpartist - där frikyrkliga och ateister sedan länge varit vana att samsas kring en socialliberal linje med respekt för olika livstolkningar i övrigt.

Ska bli YTTERST spännande att se hur alliansregeringen (och Svenska kyrkan!) reagerar på detta!

3 kommentarer:

 1. http://dagestanmetoden.blogspot.com/2008/11/det-blir-inget-sverige-med-bgktenskap.html

  SvaraRadera
 2. Ursäkta, men jag fann resonemangen i länken ovan skäligen snurriga.

  Hör f.ö. idag att alliansregeringen inte alls tar upp passningen från i förrgår utan kör vidare i tänkta hjulspår. Väl bekomme! Men det där med att vigselförrättare ska ha rätt att neka viga likkönade par, det tycker nog både jag och rfsl verkar föga konsekvent.

  SvaraRadera
 3. ...och därför var Sturmarks & c:os förslag så mycket mer radikalt och principiellt liberalt. Skilj kyrkan från staten en gång för alla! (Hur mycket kyrkan än anpassar sej för att få vara kvar i den statliga omfamningen).

  SvaraRadera