torsdag 12 februari 2009

Sluta kalla er Kristdemokrater i Svenska kyrkan!!!

Snälla "kristdemokrater i Svenska kyrkan" - om ni nu ska byta logga från kd till kr, så skrota hela det partipolitiskt bundna namnet! Ni kommer ALDRIG med någon trovärdighet att kunna framställa er som en mer "partipoliskt obunden" nomineringsgrupp än M, C och S, så länge ni, precis som FiSK, ViSK och MiSK envisas med att kalla er kristdemokater och de facto (precis som sverigedemokraternas ännu mer maskerade "Fädernas kyrka") utgå från det politiska partiets organisation för att formera er.

SLÄPP PARTINAMNET HELT! Låt kr. stå för "kyrkans rätt" eller vad som helst. Det räcker inte (jämför nyss nämnda Fädernas kyrka), men skulle i varje fall underlätta frikopplingen från partiet. Har ni redan medlemmar och väljare som inte är kristdemokrater, så verkar det ju lovande, men då blir ju också det nuvarande nomineringsgruppsnamnet desto mer missvisande. Satsa på ett tydligt kyrkligt program, värva kors och tvärs över partigränserna och bana väg - tillsammans med Frimodig kyrka, Posk, Öppen kyrka o.s.v. - för att partiernas makt över kyrkan ska brytas.

Olle Burells (S) förvåning häromdagen över att 9 biskopar yttrade sej mot vad riksdagens - och kyrkomötets - majoritet tycker visar att Lotta Gröning har rätt: Bort med politrukerna från Svenska kyrkan! NU - 2009! Bort även med M och C. Bort med FiSK, ViSK och MiSK! Då lär inte heller S kunna vara kvar som ensamt politiskt parti förutom Sverigedemokraterna!!

1 kommentar:

  1. Håller med dig. Kyrkopolitiska skiljelinjer går ju ändå inte längs höger-vänster-skalan, så de allmänpolitiska partierna bidrar inte till tydligare valfrihet för väljarna.

    I ett första steg mot avvecklande av partipolitiska nomineringsgrupper kunde de kanske gå ihop till en partipolitisk samlingslista -- Social-Moderater i Svenska Kyrkan (SMiSK). :)

    SvaraRadera