fredag 10 september 2010

Höger- och vänsterspökena driver folk till alliansen

Det bär mej nästan emot att säga det, men helt klart driver Sverigedemokraternas framgångar folk att rösta på alliansen. Så här är det: Ingen vill att Sverigedemokraterna ska få politiskt inflytande i en vågmästarroll. De gröna har inte skuggan av en chans att få över 50% av rösterna - men det har alliansen! Alltså verkar det som om även en del gråsossar nu går över till Reinfeldt för att säkra en regeringsduglig, pålitligt demokratisk majoritet. Håller ni med mej om den analysen?

F.ö. kan man ju undra om det bara är arbetare som gått till Sverigedemokraterna? Det kan ju faktiskt se ut som om det är vänsterblocket som tappat väljare dit och inte så mycket högern. Dock tvivlar jag på det, eftersom jag ju enligt förra stycket tror att moderaterna fått en hel del S-väljare (som vanligt tycks det svårare att gå till mittenpartierna...).

Men som jag skrev i förra inlägget: det verkliga sänket för Mona Sahlin är Lars Ohly. Lars Ohly har LO som initialer, och det var som jag förstår det LO som drev igenom att vänstern skulle med i oppositionens regeringsalternativ. En rejäl felsatsning, både ideologiskt och strategiskt. Som Lena Mellin skrev efter att Lars Ohly intervjuats i TV: "Lars Ohly är bra för Vänsterpartiet, inte för de rödgröna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar