torsdag 23 juni 2016

Bra match mot Belgien - och visst gjorde Zlatan mål

Det är ju hur fånigt som helst: om inte domaren varit så grinig (nej, Marcus Borg åstadkom INTE någon hög spark, det var belgaren som körde ner huvudet) hade ju Zlatan kunnat bli matchhjälte. Han gjorde ju mål, och det skulle ha lyft hela laget om det bara hade godkänts.

OK - domaren dömer. Men så små är marginalerna i fotboll, och så sällsynta målen, att det snarare låg i domarens hand än i spelarnas fötter vilket lag som skulle gå vidare. Därmed blir det rätt fånigt att kritisera vare sej förbundskapten Hamrén eller lagkapten Ibrahimovic. Det var en underhållande match, där Sverige faktiskt skapade åtskilliga chanser och satte en. Ett klart bättre lag än Island.

F.ö. måste Sverige ha spelat i den absolut sämsta EM-kvalgruppen, där vi ändå inte kom bättre än trea. Inget av de tre lagen därifrån gick vidare från gruppspelet i själva mästerskapet och inget av lagen vann en enda match (av sammanlagt nio). En enda ynka pinne var - det var allt som Ryssland, Österrike och Sverige tog med sej från Frankrike.

Vi kanske ska vara glada över att vi alls kom dit?

Nu får vi hålla på Island - blir det Brexit i åttondelsfinalen, tro? (Fast Storbritannien har ju gått vidare med hela tre lag, England, Wales och Nordirland, så det räcker inte med att Island slår ut England!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar