söndag 12 juni 2016

Fasansfulla mord

Och som så ofta - alltför ofta - är det en karl som haft ihjäl en kvinna de betraktar som "sin". Nu senast verkar nån ha kastat ner henne från balkong på sjunde våningen. Om kategorier som invandrare och flyktingar (generellt sett) är något överrepresenterade i kriminalstatistiken är det inget emot vad vi män (generellt sett) är. Huvva!

Stoppa våldet mot kvinnor!!! (Och mot andra för den delen, men just nu pratar vi om detta).

Men den lilla frågan återstår: hur gör vi för att stoppa det? För inte har vi väl accepterat detta fram till idag och mordet på Lotta?

Ja, i varje fall ska inte uppenbara våldsmän få gå lösa så lättvindigt. Slopa tvåtredjedelsfrigivningarna och ta kvinnors rädsla på allvar! Ta också alkohol- och drogproblemet på allvar! Liksom fostransuppgiften.

Men dom mindre uppenbara och mera nyktra våldsmännen - fram till dess att de "slår till" alltså - ter sej fortsatt plågsamt svårfångade. Om vi inte på alla oss män ska tillämpa den klassiska lärarregeln avseende skolgossar: Ser du en så ta fast honom - för har han inte gjort något galet så är han på väg att göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar