fredag 29 augusti 2008

Det ser verkligen ut som en riktigt låg konjunktur

Ja, tecknen hopar sej och förstärker varandra. För tredje gången i rad får borgarna alltså ta över regeringsmakten först när landet står inför en rejäl kristid. Enda skillnaden är att man den här gången först kunnat "samla i ladorna" under några goda år.

En mindre konjunkturnedgång får visserligen varje regering vara beredd att tackla, men det är ganska hårt att borgarna är så till den milda grad ur fas att de bara får "komma till" när det är dags att ta godiset från barnen och bilda den mörka bakgrunden till den socialdemokratiska filantropin.

Delvis är nu allianspartierna fångar i sin egen retorik - eftersom de så ivrigt tagit åt sej äran för de goda åren (undantag: Anders Borg som generöst delade med sej av berömmet till både (s) och världsekonomin) måste folk rimligen uppfatta det som att alliansen har ett stort ansvar också för lågkonjunkturen. Och så går man tillbaka till socialdemokraterna, som ju efter långvarig övning vet hur ett land ska styras. (Eller?).

Men väl bekomme. Socialdemokraterna är idag utan minsta tvekan ett borgerligt, vänsterliberalt parti. Skada bara att SAP inte kan erkänna det. Det ökar risken för återfall i socialism. Liksom det ökar risken för att borgarna ska dra sej för långt åt höger för att markera gränsen mot det påstått "socialistiska" blocket...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar