fredag 1 augusti 2008

Augusti - ännu en kejserlig månad

A happy new month! Liksom Augustus (eg. Octavianus) en gång efterträdde Julius (Caesar) så kommer augusti efter juli. Och högsommarvärmen från juli blir visst kvar även denna Per-dag - imorgon på Karin-dagen når nordanvindarnas kyla ända hit ner i södra Sverige. (Jodå, Bollnäs befinner sej i södra rikshalvan, kolla på vilken karta du vill).

Det ÄR utan tvekan synd om många barn med trassliga hemförhållanden, som nu under sommaren inte får det stöd som skolan trots allt är för många. Samtidigt innebär sommaren en massa gratisnöjen för s.k. fattiga familjer och nyckelbarn: utebad i varenda buske (jodå, även höljor och forsar i bäckar och åar kan vara riktigt skojiga) och den här årstiden en massa bär i varenda buske. ("Kolla! Det växer lösgodis!"). Plockade i förrgår hallon med barnen längs älven. Frossade gratiskörsbär igår på en hyreshusgård i Gävle. Mmmmm...

Allemansrätt och allmänningar är en utjämningspolitisk resurs, tillgänglig för alla som vill njuta kungligt eller rent av kejserligt av vad naturen har att erbjuda. Politiker: glöm inte att värna strandskyddet!

(16,2/17,4)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar