tisdag 20 januari 2009

Snart är det Obama!

Om en halvtimme heter USA:s president Hussein. Barack Obama är på G. Och då spelar somliga svenska radikalers hyckleri mindre roll. Jag menar, Obama är ju troende kristen och har bett den konservative pastor Rick Warren leda bön under installationsceremonin - och Obama är för dödsstraff och mot homoäktenskap. Men han heter inte George W Bush och då är det OK (eller?). Socialdemokrater som stämplar Reinfeldt och Borg som högermän aktar inte för rov att känna sej andligen och politiskt förbundna med Obama. Som dock rimligen måste anses stå långt till höger om de "nya moderaterna".

Nå, jag håller med om att Obama verkar ha en vettig inriktning i det stora hela (stäng Guantanamo, ja!!!). Med reservation för tendenser till alltför gränssättande protektionism och alltför gränslös abortliberalism. Men i vilket fall som helst är det hur kul som helst att en svart (nåja) man från typ ingenstans (från oss! ropar kenyanerna glatt) kunnat göra den livsresa vars mål vi nu kan se på tv. Hans blotta uppenbarelse på podiet denna stora dag är ett tal så starkt som något.

Fast Obama vill nog säga med Churchill: "It's not the end. It isn't even the beginning of the end. But maybe it is the end of the beginning."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar