fredag 13 september 2013

Bra debatt i Bjuråker!

Precis som HT:s utsände Magnus Sjöborg konstaterade, var debatten i Bjuråkers församlingshem i onsdags lika intressant som sällsynt - och dåligt besökt. Men vi var i varje fall tre personer från Iggesund och omkring fem personer till som lyssnade till Per Svedberg (S) och Leo Holtter. Själva debatten var bra, även om både kaffe och moderator saknades. Och även om Leo Holtter var både mest påläst och hade mest tyngd i argumentationen gjorde Per Svedberg ett sympatiskt intryck genom sin till synes uppriktiga mening att Socialdemokraterna är ett om inte kristet så i varje fall högst kristligt parti med sin betoning på rättvisa och allas lika värde. Framför allt ville han inte att någon skulle bli exkluderad (mer än Sverigedemokraterna).

Men Socialdemokraterna, som vill att Svenska kyrkan ska vara en "modern och öppen folkkyrka", ser inte hur Svenska kyrkan skulle kunna klara sej utan att Partiet är med och styr den. Dessutom beskriver Socialdemokraterna - om än inte just Per Svedberg - gamle vänstermannen Leo Holtter och nomineringsgruppen Frimodig kyrka som "högerkristna" i paritet med Jimmie Åkesson. Socialdemokraterna inser inte att om det är något som misskrediterar både kvinnoprästreformen 1958 och äktenskapsreformen (-deformen?) 2009, good or bad, så är det att det var de politiska partierna som drev igenom dem.

Och att det var med stöd av väljarna i förra kyrkovalet som (S) ordnade "äktenskap för alla" (nåja, vad säger de polyamorösa?), det är ju rena nyset (helt bortsett från att "alla" fortfarande inte får gifta sej med varandra) eftersom äktenskapets ändrades av det kyrkomöte som bildades efter valet 2005! Det nya hade inte hunnit tillträda i september 2009. Dessutom var ju Fredrik Reinfeldt lika tänd som Mona Sahlin på idén att "bröllopsklockorna skulle kunna ringa" samma år som 1 april-beslutet i riksdagen, då det i all välmening (för att inte göra hbt-personer ledsna) fastslogs att man-kvinna-förbundet inte ens skulle ha så mycket som ett eget namn och att det inte finns någon särskild vits för ett litet barn med att ha en mamma eller för en tonåring med att ha en pappa. (Och fr.o.m. i år vet ju riksdagen inte längre vad den menar med "mamma" resp. "pappa". Allt för att inte göra någon ledsen - utom mej då...).

Nå, socialdemokraternas valfilmer är faktiskt fantastiska. Jag delar dem gärna med er. Så se och lär: då förstår ni ju att ni för Guds och kyrkans skull omöjligt kan rösta på (S), oavsett hur fina personer som än står på deras blanketter. Sånt här triggar ju igång en massa Sverigedemokrater att gå och rösta politiskt de med! Tycker du att Frimodig kyrka verkar för konservativt (men vi har fräsande radikala vänstermänniskor med!) så rösta åtminstone på POSK eller Öppen kyrka! Eller blankt! För det kan väl inte vara möjligt att du vill att Socialdemokraterna och Centerpartiet som partier ska vara representerade i styrelsen för någon ideell förening?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar