tisdag 1 juli 2008

Bomb i Bollnäs

Mitt under det att vi förberedde en middag att avnjutas med goda grannar i godan ro, så påstår Sveriges Radio att "Hela Bollnäs skakades när en personbil sprängdes i luften". Vilket ju måste vara en överdrift eftersom vi här på Framnäs inte kände någon skakning, men vi bor ju å andra sidan några kilometer från Gärdet och Alirgatan där explosionen inträffade.

Skönt att ingen är allvarligt skadad. Men intryckta glasrutor i lägenheterna omkring, chockade och lindrigt blesserade människor och ett 60-tal evakuerade totalt (sedan bombexperter tillkallats från Stockholm vid 17-tiden) innebär ju ändå en ovanligt dramatisk händelse här i småstan. Vad är det för folk som spränger bilar här i stan egentligen?

Till avdelningen icke-nyheter måste däremot hänföras följande: Läs här och här. Så otroligt pinsamt för riksdagsledamot Carina Hägg (s) och SR Jönköping, som måste haft nyhetstorka utan dess like. Däremot knappast för tidningen ifråga, även om jag tycker hjärtligt synd om nätredaktören Emanuel Karlsten. Det var inte länge sedan en konkurrent - genom en sällsynt illvillig läsning - påstod att en av hans bloggtexter "inte kunde tolkas som annat än ett försvar för incest"(!!!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar