måndag 21 juli 2008

Ingen dum femdygnsprognos - inte dum alls!

Det är svårt att spå väder när det som de senaste veckorna handlar om "växlande molnighet med enstaka skurar". Ömsom sol, ömsom vatten. Men man får vara tacksam om man får en liten förvarning om riktigt stora oväder - stormar och skyfall t.ex. Häromveckan föll ju pingisbollsstora hagel bara ett par mil väster om stan - med skadade bilplåtar och -rutor som följd, ja, även husfönster krossades!

Dagens femdygnsprognos verkar dock mer lovande än på länge - i varje fall för dem som älskar sol och bad! Från dagens temperatur på drygt 20 grader ska värmen tydligen stiga med ett par grader om dagen framöver - så att vi tangerar 30-gradersstrecket mot slutet av veckan.

Det blir nog ännu en tur till Frostkilen, skulle jag tro. Jag vikarierar visserligen som kantor i Hanebo/Segersta församling den här veckan och nästa - men förrättningarna står inte som spön i backen så det ska nog bli tid över för sol och bad!

Måste förresten lämna in cykeln på reparation idag så att bakhjulet får fullt antal ekrar och inte skevar så förfärligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar