lördag 5 juli 2008

Sorgligt att badhusen är stängda sommartid?

Så var högsommaren slut för den här gången. Kallare vindar (16 grader ca) gör oss något mindre badsugna, men å andra sidan har vi badat intensivt på stränder och i plaskdamm både igår och i förrgår. Samt en massa andra dagar med "bara" runt 20 grader i luft och vatten.

Jag läser i en tidning att stängda badhus sommartid uppfattas som ytterligare ett slag i ansiktet på alla "fattiga" barn som inte har råd att resa utomlands eller hyra stuga i skärgården.

Och jag fattar ingenting. Varför tror man att vi "fattiga" familjer vill betala för något som nästan överallt, från Haparanda till Ystad, är gratis från juni till augusti?

Man behöver ju heller inte nödvändigtvis bada varenda dag. Är vädret lite sämre - som idag - kan man gå på bibblan eller ta en cykeltur. T.o.m. tälta som vi och några goda vänner ska göra nu i helgen, bara några mil härifrån.

Mulet väder gör tälttemperaturen mera jämn, vilket inte är så dumt. Att gå och lägga sej i 20-gradig kvällsvärme för att vakna vid halv 4-tiden av att bara några ynka plusgrader återstår i den klara inlandsnatten, det är faktiskt inte särskilt bekvämt eller lätthanterat (hur varma nattkläder/sovsäckar ska vi och barnen ha?).

Hellre 10-15 grader natten igenom, om ni frågar mej.

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni får varmare vindar snart! Tack för kommentaren hos mig! / Hanna

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma, tack detsamma ;o). Vi saknar det norrbottniska ljuset här i södra rikshalvan, men annars är det rätt bra. Också nu när nordanvindarna blåser...

    SvaraRadera