lördag 28 juni 2008

Reaktionär reaktion mot ketchupfilm

Jag måste faktiskt hålla med RFSL om att reaktionen på Heinz´ ketchupreklamfilm verkar homofobisk. Och/eller fullständigt humorbefriad. Själva poängen, det som är så skojigt, är ju att pappan pussar kocken - vilket ju t.o.m. på något sätt förutsätter en heteronorm. Det borde väl i så fall snarast vara RFSL som protesterade?

Och vad säger de kulturer i Östeuropa där män flitigt pussar varandra - jfr Bresjnev/Honecker! - utan att det antas ha det minsta med homosexualitet att göra?

Nä, lägg ägg - trist att pryda engelsmännen reagerade mot denna roliga film! Slappna av! Jobba bort tendenserna till homofobi! Våga mer närhet även inom resp. kön, precis som fotbollsspelarna gör!

Å andra sidan drog ju Lars Gårdfeldt löje över sin annars intressanta doktorsavhandling Hatar Gud bögar när han försökte få det till att den erkänt kvinnoattraherade David (jfr Batseba) hade en homosexuell relation med prins Jonatan bara för att de kysste varandra och grät häftigt när de tog avsked från varandra.

Sånt kan ju få även den mest homovänlige hetero att bli mer försiktig med kroppskontakt och känsloutlevelse - bara för att inte råka ge en osant intryck av sin "läggning". Vilket ju är onödigt trist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar