tisdag 3 juni 2008

Ta vara på sommaren fast den kom i maj!

Nu har vi haft en vecka med strålande sol och högsommarvärme, och det ser ut att bli en vecka till. Ungefär som vid den här tiden i fjol, alltså. Underbart!!! Riktigt studentväder!!! I förrgår, den 1 juni, hade vi 28 plusgrader! Igår var det "bara" 21 grader, men idag verkar termometern gå upp emot 25-gradersstrecket på nytt.

Men för totalomdömet om sommaren brukar sådana här veckor inte spela någon roll. Liksom inte heller om sista veckan i augusti och första veckan i september är kalasvarma och fina. Om två veckor i juli är högsommarvarma däremot - då anses sommaren ha varit bra! Av någon anledning ;o)

OK OK - jag som är hemma med barn och badar utomhus varenda dag ska väl inte säga nånting. (Nu sover minstingen, så jag är inne en stund). Jag vet sedan min sommar på lokverkstad i Notviken att sommarväder kan kännas lite bortkastat när man jobbar inomhus. Men rent objektivt får vi nog ändå tacksamt konstatera att sommar är sommar - när den än infaller!

Så ut med bryggorna! (De borde ut till Valborg här i södra Sverige!). Och plums i spat - bara en av sommarens många attraktioner!

...de skola oss påminna Guds godhets rikedom,
att vi den nåd besinna som räcker året om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar