tisdag 17 juni 2008

Riksdagsledamöterna eller vi för dåligt pålästa?

Det är naturligtvis en intressant fråga huruvida den folk- och bloggstorm som nu pågår mot den föreslagna FRA-lagen verkligen är grundad i djupgående kunskaper om förslaget och oppositionens alternativ.

Jag är den förste att erkänna att jag är betydligt mindre påläst än t.ex. folkpartisten Gunnar Andrén, som visserligen ser påtagliga brister i förslaget men ändå anser det vara tolerabelt. Dessutom har han naturligtvis en poäng i att förslaget beretts i flera år och att anklagelserna om "kupp" är absurda.

Men som sagt: det finns säkert goda säkerhetsargument för ökad statlig övervakning av medborgarna. Problemet är att jag som liberal inte automatiskt uppfattar staten som god eller för all framtid uthärdlig. Och jag vill också i framtiden våga skicka känsliga uppgifter via e-post och SMS. Men det kanske man ska sluta göra i vilket fall som helst? Kabeloperatörer och andra aktörer har kanske hur som helst alltför god koll på vad de vidarebefordrar?

Jag tror faktiskt jag ska börja slicka kuvert igen. Det jag vill att alla ska veta skriver jag här på bloggen.

Nu drar vi till aporna på Furuvik.

2 kommentarer:

  1. Ha en trevlig kväll.
    MVH
    Kristina

    SvaraRadera
  2. Detsamma, detsamma. Vi hade i varje fall en underbar dag med aporna på Furuvik. Och jag hörde att FRA-förslaget återremitterats. Låter vettigt.

    SvaraRadera