måndag 9 juni 2008

Stillsam nationaldag - och så dom där nassarna då

Som så många andra tillbringade jag "nationaldagen" ute i en sommarstuga, för min del ute i den bohuslänska skärgården nära Mollösund. Inte fel med en långhelg, inte alls, men det hade vi ju varje år så länge Annandag Pingst var kvar. Nu får vi som sagt två år i rad jobba på Annandag Pingst utan att få extra ledigt på nationaldagen, som infaller lördag resp. söndag. Så frågan är om vi inte borde passa på att byta tillbaka nästa år. Nationaldag kan vi fira på midsommarafton.

Sen är det ju lite tråkigt att det räcker med något hundratal nazister för att få rubriker och ordentliga artiklar i de stora drakarna, medan 12ooo kristna i Kungsträdgården, varav en massa invandrare, inte fick en enda rad i Dagens Nyheter och bara notiser i övriga dagstidningar. Utom då i de uttalat kristna tidningarna Dagen och Världen idag.

Visserligen brukar jag hävda att hälsan tiger still och att det förvisso är märkligare att det alls finns några nazister kvar än att en procent av Sveriges miljon kristna möter upp i Kungsträdgården.

Fast det riksmedia i praktiken ofta gör är ju dock att ge massor med spaltmillimeter åt nazisters och andras hat- och hotfulla budskap. Samt åt diverse politikers och medlemsmässigt små partiers mediala utspel. Samt - ibland - åt religiösa grupper som gått överstyr. Medan positiva proklamationer av evangeliet om Jesus, som i Sverige förenar massor av folkgrupper och samfund, omedvetet (antar jag) censureras bort. Jämför även Dagens Nyheters bortklippning av Jesus ur ett tal de påstår sej återge i sin helhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar