fredag 13 juni 2008

Stoppa FRA-lagen. Nu.

Jag har väntat för länge. Men nu vet jag.

Stoppa FRA-lagen. Nu. (Alltså tillåtelsen för Försvarets Radio-Anstalt att avlyssna/läsa all kommunikation som passerar Sveriges gräns. Vilket numera även intern svensk kommunikation ofta gör).

Man kan försvara vad som helst med "ändamålen helgar medlen"-principen. Tortyr också. Men jag vill inte skyddas av en stat som kontrollerar mej in på bara skinnet. Visst - blir t.ex. jag själv terrorist upptäcks jag troligen fortare då. Men vem vet vilka staten i framtiden anser vara terrorister? (Jfr Jan Guillous bok "Fienden inom oss"). Vi kan inte lita på att vi alltid kommer att ha en så pass fin regering som vi har nu. (Nej, det värsta tänkbara är inte socialdemokraterna). Eller vaddå fin - att en regering med liberala och kristdemokratiska inslag förverkligar detta är riktigt riktigt fult!

Visserligen var förre justitieminister Bodström i nuvarande oppositionen inne på samma linje som den nuvarande regeringen. Men nu är det så illa att vi som värnar om vår personliga integritet får sätta vårt hopp till gamla socialister och kubakramare. Hoppas fler borgerliga än Federley sover dåligt om nätterna fram till omröstningen onsdag den 18 juni. Så att det kan bli några överraskningar (minst 4).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar